Maak kennis met Paula

Mijn naam is Paula, ik ben geboren en getogen in de Hoeksche Waard. Sinds mei 2021 ben ik op Natuurbegraafplaats Zomerlanden werkzaam als relatiebeheerder. In deze rol help ik bij het uitzoeken van een laatste rustplaats en ondersteun ik in de begeleiding van uitvaarten. Als relatiebeheerder ben ik ook verantwoordelijk voor het informeren van belangstellenden, door middel van persoonlijke gesprekken en rondleidingen. Tijdens deze gesprekken krijg ik vaak de vraag hoe ik op Natuurbegraafplaats Zomerlanden terecht ben gekomen, want: “Hier kom je toch niet zomaar terecht?”

Ik voel me helemaal thuis. Zonder enige ervaring in de uitvaartbranche ben ik bij Zomerlanden terecht gekomen, toch voelt het alsof ik nooit iets anders heb gedaan.

De persoonlijke gesprekken die ik mag voeren met mensen die zich in verschillende levensfases bevinden, zijn stuk voor stuk uniek. Ik vind het bijzonder dat ik iets voor hen mag en kan betekenen. Van een eerste kennismaking met natuurbegraven, het ondersteunen van het laatste afscheid tot het bieden van een luisterend oor.

Ook heb ik in deze korte tijd veel over de natuur geleerd en ontdekt hoe divers deze is. De natuur verandert iedere dag. De veranderingen zijn soms niet zichtbaar, zeker in de winter wanneer de natuur lijkt stil te staan. Maar, als je van dichtbij kijkt, verandert de natuur iedere dag, ieder moment. Het is bijzonder dat ik in mijn werk zo nauw verbonden ben met de natuur. De kleinste veranderingen vallen me op. Tot een jaar geleden stond ik er niet bij stil wat een ogenschijnlijk ‘kleine’ verandering in de natuur voor een grote impact heeft op de toekomst. En zo is dat ook met natuurbegraven. Het lijkt misschien een ‘kleine stap’ in het kader van natuurverbetering. Maar door een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Zomerlanden te kiezen, werk je mee aan een positieve verandering voor de natuur. Het voelt goed om hier onderdeel van uit te mogen maken.

 

Geplaatst in Medewerkers aan het woordTagged