Natuurbegraven in Zuid-Holland

Natuurbegraven in Zuid-Holland is mogelijk op Natuurbegraafplaats Zomerlanden. U vindt Zomerlanden in Heinenoord, in het noorden van de Hoeksche Waard. De begraafplaats is goed bereikbaar vanuit de gehele provincie Zuid-Holland en ligt dichtbij o.a. Rotterdam, Goeree-Overflakkee, de Drechtsteden en het noordwesten van Noord-Brabant.

De eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Holland

Zomerlanden is sinds de zomer van 2021 de eerste, grote natuurbegraafplaats van Zuid-Holland, aan de boorden van de Oude Maas in Heinenoord. Het opengestelde natuurgebied bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit nieuwe aanplant. De bomenpopulatie bestaat voornamelijk uit Essen, Populieren en esdoorns. Door gebrek aan onderhoud is het oude bos niet goed ontwikkeld. Met een natuurbeheerplan proberen we bestaande natuur verder te ontwikkelen en te versterken met inheemse jonge bomen, bloemen en een poel. Met meer open plekken krijgt de mantel- en zoomvegetatie de kans om te groeien, wat uiteindelijk zorgt voor een rijkere biodiversiteit.

Vragen of meer informatie?

Bent u benieuwd wat een natuurbegrafenis precies inhoudt? We helpen u graag op weg. U bent zeven dagen in de week van zonsopgang tot zonsondergang welkom hier op Zomerlanden. Ook bent u van harte welkom in het ontvangsthuis van de natuurbegraafplaats. Wij zijn dagelijks aanwezig van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Heeft u specifieke vragen over natuurbegraven of onze faciliteiten? Neem dan contact op per e-mail of telefoon. U vindt onze contactgegevens hier.