Tarieven natuurbegraven

U kunt uw eigen plekje reserveren op Zomerlanden. Een graf is hier blijvend en wordt niet geruimd. De kosten zijn eenmalig. Door een laatste rustplaats op Zomerlanden te reserveren, zorgt u straks voor een bijzondere plek voor uw nabestaanden om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Met de aankoop van een graf draagt u ook bij aan het beheer van de natuur. 

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd, met enige meters tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten wanneer u reserveert. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Zomerlanden. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

Enkel graf  € 5.200,–
Enkel urngraf € 2.200,–
Dubbel urnengraf  € 3.200,–
Urninlage € 1.200,–

Naast het grafrecht betaalt u een bedrag voor de begrafenis. Het begraaftarief bestaat uit het delven en sluiten van het graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de begeleiding door Zomerlanden. Deze kosten betaalt u voor de aanvang van de uitvaart. In het weekend geldt een toeslag van 50%.

Betaling

Nadat u uw plek gekozen heeft, ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. Vervolgens ontvangt u ook een factuur. Heeft u vragen over de betaling? Neem dan contact met ons op.

Verzekering

Een uitvaartverzekeraar keert pas uit na overlijden. Als u op Zomerlanden een eigen plek wilt uitkiezen en reserveren, betaalt u het graf vooraf. Afhankelijk van uw polis ontvangt u te zijner tijd het volledige bedrag of een gedeelte terug via de uitvaartverzekering. Wilt u weten welk bedrag en/of welke kosten vergoed worden door uw polis? Neem dan contact op met uw uitvaartmaatschappij.

Enkelgraf

U kunt kiezen uit een eenpersoonsgraf. Wilt u graag naast elkaar begraven worden? In dit geval reserveert u twee enkele graven.

Urngraf of dubbel urnengraf

Op Zomerlanden kunt u as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal) of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan, omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Begraafkosten

Het begraaftarief is voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt een toeslag van 50%.

Begraving  € 795,-
Urn/as begraving  € 350,-

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf bij Zomerlanden kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Ontvangsthuis

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ontvangstruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of nazit. Er is ruimte voor circa 120 personen. Momenteel houden we ons aan een limiet van 60 personen om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Voor een overzicht van de kosten gaat u naar de tarievenkaart.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Voorjaarswandeling: op zoek naar zomervogels, zoals de tjiftjaf