Een rustplaats kiezen

Vanaf heden is het mogelijk om een plek op Zomerlanden te reserveren. U kunt via de website uw interesse in een plek op Zomerlanden kenbaar maken. Dan nemen we contact met u op om samen een plek uit te kiezen.

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Voor de een kan het type landschap zijn. Maar ook een gevoel of herinnering kan bepalend zijn.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd naar deze plek terugkeren op momenten dat u daar behoefte aan heeft.

In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door archeologische of ecologische waarde uitgesloten voor graven.

Diverse mogelijkheden

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u twee plekken naast elkaar reserveren. Ook is het mogelijk een familiegraf, voor vier of meer personen, te reserveren. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Zomerlanden.