De natuurbegraafplaats

Wij bieden een blijvende rustplaats in harmonie met de natuur aan de boorden van de Oude Maas.

 

De natuurbegraafplaats in een notendop

Op een natuurbegraafplaats worden mensen begraven in volle harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats past binnen het natuurgericht beheer.

De totale oppervlakte van Natuurbegraafplaats Zomerlanden bedraagt circa 9 hectare. Nadat alle graven in gebruik zijn genomen, zal het gebied als natuurgebied in beheer blijven. Graven worden dus niet geruimd. Het natuurgebied blijft via de paden toegankelijk voor wandelaars en recreanten.

 

Natuurwaarden

In de jaren zestig is hier een bos van voornamelijk essen aangeplant. Dit heeft een beperkte biodiversiteit opgeleverd en veel ziekte in het bos. We investeren momenteel in de ontwikkeling van de mantel- en zoomvegetatie en meer openheid in het bos om de biodiversiteit en de natuur- en beleefwaarden te versterken. Hiervoor is het van belang dat er variatie is in de boomsoorten, heesters, leeftijd van de bomen en structuur.

 

Voorzieningen

Natuurbegraafplaats Zomerlanden bouwt aan goede voorzieningen, zoals een parkeerplaats, een ontvangsthuis en een horecagelegenheid waar u in alle rust een kop koffie of thee kunt drinken. Het is in de nabije toekomst mogelijk om met genodigden de afscheidsceremonie op natuurbegraafplaats Zomerlanden te houden.

Ook vindt u een aantal zitbankjes in het gebied waar bezoekers kunnen zitten om de natuur en rust van Zomerlanden te ervaren.

Lees meer over onze voorzieningen