De natuurbegraafplaats

Wij bieden een blijvende rustplaats in harmonie met de natuur aan de boorden van de Oude Maas.

 

De natuurbegraafplaats in een notendop

Op een natuurbegraafplaats worden mensen begraven in volle harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats past binnen het natuurgericht beheer.

De totale oppervlakte van Natuurbegraafplaats Zomerlanden bedraagt ongeveer negen hectare. Nadat alle graven in gebruik zijn genomen, zal het gebied als natuurgebied in beheer blijven. Graven worden dus niet geruimd. Het natuurgebied blijft via de paden toegankelijk voor wandelaars en bezoekers.

 

Natuurwaarden

In de jaren ’70 is er een loofbos aangeplant in de Buitenzomerlanden. Door gebrek aan onderhoud heeft dit gezorgd voor ziekte in het bos en een beperkte biodiversiteit. We investeren nu in de ontwikkeling van de zogenoemde mantel- en zoomvegetatie om meer openheid in het bos te creëren. Daarmee worden de biodiversiteit en de natuur- en beleefwaarden geleidelijk versterkt.

 

Voorzieningen

Natuurbegraafplaats Zomerlanden biedt goede voorzieningen, zoals een ruime parkeerplaats en een sfeervol ontvangsthuis met een groot terras. Het is dus mogelijk om afscheidsceremonies op Zomerlanden te houden. Ook vindt u een aantal zitbankjes in het gebied om even tot rust te komen en van de natuur te genieten.

Lees meer over onze voorzieningen