Vrijwilligers

Al vanaf de prille start van Zomerlanden, horen we van mensen dat ze het fijn vinden om bij de natuurbegraafplaats betrokken te zijn. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier een steentje bij te dragen aan Zomerlanden. Om iets extra’s te doen op of rond de natuurbegraafplaats door te helpen tijdens een uitvaart of door bij het beheer van het bos te helpen.

Afwisselende rol

U kunt ons op diverse manieren als vrijwilliger helpen. Bijvoorbeeld door een rol te spelen bij de ontvangst en begeleiding van gasten tijdens een uitvaart of door mee te helpen op speciale dagen zoals de ‘inspiratiedag’ of de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden.

Ook kunt u ons helpen met het beheren van de natuur op de begraafplaats. Op Zomerlanden ontfermt de natuur zich na de begrafenis over het graf. Daarom worden graven op Zomerlanden niet ‘bijgehouden’, zoals dat op een reguliere begraafplaats wel gebeurt. Door vrijwilliger te worden bij Zomerlanden helpt u mee met het onderhoud van de natuurbegraafplaats als geheel. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Tijdens de werkzaamheden wordt u op deskundige wijze begeleid door het team van Zomerlanden.

Aanmelden als vrijwilliger?

Om u aan te melden als vrijwilliger belt u ons via 0186-700208. Ook als u vragen heeft horen we graag van u. U kunt ook een e-mail sturen naar info@zomerlanden.nl. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Tot ziens als vrijwilliger op Zomerlanden!

Bel mij voor vrijwilligerswerk

ZL_evenement met telefoonnummer