Natuurbegraafplaats in Zuid-Holland

Natuurbegraven in Zuid-Holland is mogelijk op Natuurbegraafplaats Zomerlanden. Zomerlanden is daarmee de eerste, échte natuurbegraafplaats van de regio. Hier vindt u bijzonder stukje Zuid-Hollands bos waar de natuur haar gang kan gaan. U vindt Zomerlanden in Heinenoord, in het noorden van de Hoeksche Waard. De begraafplaats is zeer goed bereikbaar vanuit de gehele provincie Zuid-Holland en ligt o.a. dichtbij Rotterdam, Goeree-Overflakkee, de Drechtsteden en het Noord-Brabant.

Bankje bij de poel op de natuurbegraafplaats

De eerste natuurbegraafplaats van Zuid-Holland

Zomerlanden is sinds de zomer van 2021 de eerste, grote natuurbegraafplaats van Zuid-Holland, aan de boorden van de Oude Maas in Heinenoord. Het opengestelde natuurgebied bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit nieuwe aanplant. De bestaande bomenpopulatie bestaat voornamelijk uit essen, populieren en veldesdoorns. Door gebrek aan onderhoud is het oude bos niet goed ontwikkeld. Bomen stonden dicht op elkaar en hebben nooit ruimte gehad om zich goed te wortelen. Het loofbos heeft een grillig karakter  Aan de hand van een natuurbeheerplan proberen we bestaande natuur verder te ontwikkelen, meer gelaagdheid te creëren en het bos te versterken met jonge bomen, bloemen en een poel. Op de plekken waar meer openheid is ontstaan, krijgen de mantel- en zoomvegetatie de kans om te groeien. Samen zorgen deze ontwikkelingen voor een rijkere biodiversiteit.

Benieuwd naar Zomerlanden?

Wilt u weten wat een natuurbegrafenis precies inhoudt of heeft u vragen over de mogelijkheden op Natuurbegraafplaats Zomerlanden? We helpen u graag op weg. Wij zijn te bereiken op 0186-700208 of info@zomerlanden.nl. Uiteraard bent u van harte welkom voor een wandeling door ons gebied van zonsopkomst tot zonsondergang. Ook verwelkomen we u graag in het ontvangsthuis van de natuurbegraafplaats. Wij zijn dagelijks aanwezig van 9.00 uur tot 17.00 uur. U maakt hiervoor gemakkelijk een persoonlijke afspraak.

Heeft u specifieke vragen over natuurbegraven of onze faciliteiten? Neem dan contact op per e-mail of telefoon. U vindt onze contactgegevens op deze pagina.