Herbegraven op Zomerlanden

Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden kan een dierbare worden herbegraven. Er zijn diverse persoonlijke redenen om dit te overwegen. Herbegraven op Natuurbegraafplaats Zomerlanden spreekt veel mensen aan. Graven zijn hier blijvend en worden nooit geruimd. U betaalt hiervoor slechts een eenmalig bedrag. Het is een prettige gedachte dat het grafrecht eeuwigdurend is en niet verlengd hoeft te worden. Zo bespaart u uzelf en uw familie moeilijke beslissingen.

Herbegraven: wanneer is het mogelijk?

In Nederland is de wettelijke grafrusttermijn tien jaar. Dit betekent dat de overledene pas minimaal tien jaar na de begrafenis kan worden herbegraven. De opgraving van uw naaste vindt op dezelfde dag plaats als de herbegrafenis op Zomerlanden. U maakt op beide begraafplaatsen een afspraak voor deze dag. Het kan prettig zijn om hier hulp bij te krijgen. Een uitvaartverzorger helpt u graag op weg.

Wat komt erbij kijken?

U regelt een aantal zaken voordat de herbegrafenis plaatsvindt op Zomerlanden. U bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de opgraving, de uitvaartkist en de nodige documenten van de gemeente van de huidige begraafplaats. De nieuwe kist moet gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Soms wordt er voor een kist met reguliere afmetingen gekozen, soms ook een kleiner formaat. Dit is afhankelijk van de duur van de grafrust van de overledene. Laat u zich hiervoor adviseren door de begraafplaats in kwestie en de eventuele uitvaartbegeleider. Als er wordt gekozen voor een kleinere uitvaartkist, kunt u zelf het vervoer organiseren. Het is natuurlijk altijd mogelijk om gebruik te maken van een rouwauto. Ook hier kan de begraafplaats van herkomst of de uitvaartbegeleider bij helpen.

Herbegrafenis op Zomerlanden

Bij aankomst op Zomerlanden nemen wij de zorg over en begeleiden wij u zorgvuldig. Wij zorgen ervoor dat de herbegrafenis met aandacht en volgens uw wensen plaatsvindt. U heeft zo een mooie, natuurlijke en blijvende rustplaats voor uw dierbare waar u geen zorg meer voor hoeft te dragen.

Cremeren en herbegraven

Soms is er de voorkeur om een bestaand graf niet meer te verlengen en een overleden dierbare alsnog te laten cremeren. Op Zomerlanden is het mogelijk om de as of urn in een urngraf te begraven. De urn moet, net als de kist of mand, van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn gemaakt. Ook op een urngraf mag u een boomschijf plaatsen. Zo krijgt uw dierbare een mooie, natuurlijke rustplek voor altijd.

Meer informatie

Wanneer u een herbegrafenis overweegt, helpen wij u graag op weg. We luisteren naar uw wensen en informeren u over onze mogelijkheden en de kosten. Ook helpen we u met het vinden van de juiste plek voor uw dierbare. U kunt daarbij uiteraard ook een toekomstige plek voor uzelf reserveren. Voor meer informatie neemt u contact op via info@zomerlanden.nl of 0186-700 208.