Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur. Een mooie manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Hierbij gaat respect voor de overledene hand in hand met respect voor natuur en milieu.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurbegraafplaats Zomerlanden is het herstellen van het natuurgebied. Met de aanplanting van nieuwe bomen investeren we in de ontwikkeling van een divers, gelaagd bos en een rijke biodiversiteit. Door een natuurgraf te reserveren op Natuurbegraafplaats Zomerlanden draagt u zelf bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

Een groene uitvaart

Op een natuurbegraafplaats begraaft u uw naaste volgens een zogeheten ‘groene uitvaart’. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast en past binnen het bestaande bosbeheer. De kleding van de overledene en het omhulsel zoals een kist of wade zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Een gedenkteken bieden wij zelf in de vorm van een met de hand gegraveerde boomschijf.

Natuurbegraven is voor iedereen

Zomerlanden is een laatste rustplaats voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Daarnaast worden graven ruim gesitueerd en bieden we eeuwigdurende grafrust. Graven worden dus nooit geruimd.

Afscheid nemen van een dierbare doet nadenken over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. De troostende kracht van de natuur draagt bij aan het verwerken van verdriet en helpt bij het rouwproces. Die verbondenheid met de natuur is een van de redenen waarom mensen kiezen voor natuurbegraven.

 

 

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Voorjaarswandeling: op zoek naar zomervogels, zoals de tjiftjaf