Voordelen natuurbegraven

Wat maakt natuurbegraven op Zomerlanden zo uniek? We hebben diverse voordelen van natuurbegraven voor u op een rij gezet.

 

Behoud van natuur voor toekomstige generaties

Natuurbegraven is een mooie en duurzame manier van begraven. Na de begrafenis ontfermt de natuur zich over het graf, zodat dit na verloop van tijd weer één wordt met de omgeving.

Wij besteden veel zorg en aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en behoud van oorspronkelijke flora en fauna. De opbrengsten komen ten goede aan natuur- en bosbeheer, voor nu en later. Zo stellen we de toekomst van het bos veilig. Iedereen die hier een plek reserveert, draagt bij aan het behoud van de natuur.

 

Eeuwigdurende grafrust

Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden heeft u eeuwigdurende grafrust. Elk graf blijft onaangeraakt en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats legt u dus écht vast voor onbepaalde tijd. Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren.

Op een traditionele begraafplaats gaat de termijn van een grafrecht in zodra u reserveert. Dit verloopt na een aantal jaren. Op Zomerlanden hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. U kunt dus ook bij leven al een plek uitkiezen en vastleggen. Daarmee bespaart u uw naasten moeilijke beslissingen in de toekomst.

 

Alle ruimte voor persoonlijke invulling

Mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond zijn welkom bij ons. Daarbij heeft u op Zomerlanden alle vrijheid om persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats, uitvaartceremonie en condoleance. Een passende afscheidsceremonie is een belangrijk begin van het rouwproces. Dat kan op veel manieren, geheel naar eigen wens. Wij bieden aansluitend ook diverse catering mogelijkheden.

 

Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere gedenkplek in een prachtige omgeving. Hier gedenkt u uw dierbaren en vindt u troost in de natuur op momenten waarop u dat wenst. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud of het verlopen van grafrecht. Dat is op Zomerlanden goed geregeld en voor onbepaalde tijd.

 

Eenmalig laag tarief

U betaalt eenmalig voor een plek met eeuwigdurend grafrecht. De tarieven voor een graf op Zomerlanden zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt mede doordat u geen onderhoudskosten heeft. Ook krijgt u niet te maken met de kosten voor een grafmonument en verlenging van het grafrecht.