Hoe vind ik het graf terug?

De natuurbegraafplaats is dagelijks toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. U bent van harte welkom om het graf van uw dierbare te bezoeken. De natuurbegraafplaats heeft een andere uitstraling; graven gaan hier op in de natuur. Het is mogelijk dat het graf na enige tijd door begroeiing niet goed zichtbaar is. We leggen u graag uit hoe u het graf op Zomerlanden terug kunt vinden:

Digitale kaart

U kunt onze online kaart gebruiken om een graf op te zoeken. Deze kaart is te vinden op: kaart.zomerlanden.nl en dient o.a. als ons openbaar register. Op de plattegrond bij onze parkeerplaats vindt u een QR-code die ook naar deze kaart verwijst. Op deze manier kunt u het register gemakkelijk raadplegen met uw mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

In het zoekveld vult u de naam van uw dierbare in. Wanneer u op de juiste naam klikt, wordt u direct verwezen naar het juiste graf. Wanneer u de ‘locatievoorzieningen’ van uw webbrowser aanzet, kunt u zien waar u zich bevindt en krijgt u de route naar het graf te zien.

Grafmarkering

Als grafmarkering is alleen een boomschijf toegestaan. Het kan voorkomen dat u een graf heeft gevonden, maar er geen boomschijf te zien is. Wanneer er net begraven is, duurt het doorgaans enige tijd voordat de grafmarkering geplaatst wordt. Sommige nabestaanden kiezen er bewust voor om geen grafmarkering op het natuurgraf te plaatsen.

Geen bloemen op het graf

De keuze voor een natuurgraf is een bewuste keuze. We hanteren hier andere regels dan op een traditionele begraafplaats. Als u op grafbezoek komt, is het bijv. niet toegestaan om bloemen of decoratie op het graf te leggen. Ook is het niet toegestaan iets te planten. Wij laten de natuur zich ontfermen over het graf. Waarom we dat zo doen, leest u hier.

Heeft u hulp nodig om het graf op Zomerlanden te vinden? Loop tijdens onze openingstijden gerust even ons ontvangsthuis binnen. Ons team helpt u graag op weg. Ook kunt u ons bereiken via 0186-700208 of info@zomerlanden.nl.