Uitvaart

Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden verzorgen we een persoonlijke en natuurlijke uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Op Zomerlanden kiest u zelf een blijvende, laatste rustplaats. Een wandeling door het gebied is de beste manier om het gebied te leren kennen en een plek te kiezen. Voor uzelf of een dierbare. Er zijn geen aanwezen plekken; u mag écht zelf de plek bepalen. Laat uw gevoel u leiden. Soms roept een plek een gevoel of herinnering bij u op. Voor anderen is de natuur heel bepalend.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Zomerlanden veel vrijheid om persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

We nemen alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur voorop staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hier maakt u een afspraak

 

Uitvaartkist en kleding

Een natuurlijk afscheid betekent ook dat we zoveel mogelijk rekening houden met de natuur. De kist, urn, wade of mand, maar ook de kleding dienen volledig van natuurlijke materialen gemaakt te zijn. Alles moet natuurlijk afbreekbaar zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een omhulsel van bamboe, karton,  mycelium of wilgentenen.

Lees meer in onze brochure

 

Catering

Wanneer u kiest voor een afscheid op Zomerlanden, kiest u ook voor onze cateringmogelijkheden. We bieden u diverse lekkernijen voor tijdens de afscheidsbijeenkomst en de condoleance. Van een kopje koffie met zoetigheden tot een informele borrel of een uitgebreide lunch. We werken samen met een lokale cateraar die past bij onze identiteit. Duurzaam en zoveel mogelijk lokaal, biologisch en vegetarisch. Samen vinden we altijd een invulling die past bij uw wensen. Heeft u een specifieke wens? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

Ons catering assortiment

 

Gedenktekens

Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden is het na de uitvaart mogelijk om een boomschijf op het graf te plaatsen. Dit is het enige gedenkteken dat is toegestaan. Wij leveren hiervoor een boomschijf uit eigen bos met een inscriptie. De boomschijven worden gegraveerd met tekst of een simpele afbeelding. Deze bescheiden grafmarkering zorgt voor een sobere en natuurlijke uitstraling. Het hout is vergankelijk en past daarom goed bij een natuurgraf.

Meer over natuurbegraven