Over ons

Natuurbegraafplaats Zomerlanden heeft een totale oppervlakte van circa 9 hectare en bevindt zich in de Buitenzomerlanden in Heinenoord (Hoeksche Waard). De komst van Natuurbegraafplaats Zomerlanden zorgt voor directe bescherming en behoud van het bestaande natuurgebied.

De natuurbegraafplaats faciliteert een zo natuurlijk mogelijke laatste rustplaats. U bent vrij om zelf een plek in de natuur te kiezen. Ook garanderen we hier blijvende grafrust. Graven worden nooit geruimd en nabestaanden worden niet geconfronteerd met het onderhoud of verlenging van grafrechten. Door een graf op Zomerlanden te reserveren, investeert u mee in natuurbeheer en natuurbehoud.

Geschiedenis

Het ruige bosgebied dat zich door de jaren heen heeft gevormd, is omstreeks 1900 verkaveld en heeft plaats gemaakt voor het huidige polderlandschap. Tussen 1960 en 1980 is de polder Buitenzomerlanden opgehoogd om de Heinenoordtunnel en de A29 te realiseren. Deze tunnel vervangt de vroegere Barendrechtse brug, waarvan de bruggenhoofden aan weerszijden van de oever nog te zien zijn. De grond die vrijkwam bij de bouw is gebruikt om de polder Buitenzomerlanden op te hogen. Dit gebied heeft daardoor een vruchtbare bodem met een erg laag grondwaterpeil. Hiermee vormt het de ideale locatie voor natuurontwikkeling en natuurbegraven.