Vlindergraf en kindergraf

Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van je stilgeboren baby of een kind. Toch zijn er veel ouders die voor deze moeilijke keuze komen te staan. Veel te vroeg moeten zij het jonge leven loslaten. Op Zomerlanden is het mogelijk om uw kind een blijvende, laatste rustplaats te geven. Op Zomerlanden maken we onderscheid tussen een ‘vlindergraf’ en een ‘kindergraf’. We leggen u graag uit wat dit betekent.

Een vlindergraf

Vol verwachting uitkijken naar het nieuwe leven wordt soms ruw verstoord. Bij de eerste ontmoeting met het stilgeboren kindje moet al worden nagedacht over het afscheid. Een afscheid waar het bestaan van het kindje wordt erkend, kan troost bieden en bijdragen aan het rouwproces.

Een vlindergraf op Natuurbegraafplaats Zomerlanden is een blijvende rustplek voor een onvoldragen baby tot 24 weken. Ouders kiezen zelf een passende plek tussen de bloemen of in de geborgenheid van het hoge bos. Een plek om je kind fysiek los te laten; de natuur neemt de zorg over. Hier kun je altijd terugkomen om je gedachten te laten stromen. Een afscheidsbijeenkomst in huiselijke kring is ook mogelijk bij Zomerlanden.

Een kindergraf

Een speciaal graf voor kinderen tot en met twaalf jaar noemen we een kindergraf. Ouders of andere dierbaren kiezen zelf een blijvende rustplaats die goed voelt, midden in de natuur. Op Natuurbegraafplaats Zomerlanden laat je echt los; de natuur neemt hier de zorg over. Wij geven het graf terug aan de natuur. Dat betekent ook dat er twee weken na de begrafenis geen bloemen of decoratie meer worden neergelegd. Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere naasten behouden hier voor altijd een plek om naar toe te gaan om te gedenken of troost te vinden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? Of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op met ons team via 0186-700208 of info@zomerlanden.nl. Onze medewerkers staan voor u klaar.