Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende grafmonumenten voor. U zult hier geen zerken of kruizen tegenkomen. Op Zomerlanden heeft u de keuze om een gedenkteken te plaatsen in de vorm van een boomschijf. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om het graf leeg te laten.

Boomschijf

Voor het markeren van een graf kunt u kiezen voor een boomschijf met een inscriptie. Deze wordt door ons geleverd en bewerkt. De inscriptie op de boomschijven wordt met de hand gemaakt. De houten schijf vergaat na enkele jaren. Deze tijdelijke grafmarkering past goed bij een natuurgraf en symboliseert de vergankelijkheid van de mens.

De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf. Wij bieden deze kosteloos aan. Indien nabestaanden de boomschijf na verloop van tijd willen vervangen voor een nieuw exemplaar, zijn hier wel kosten aan verbonden.

Nabestaande plaatst boomschijf op graf overleden dierbare.

Inscriptie

De inscriptie op de boomschijf wordt gemaakt door een vaste beeldhouwer. In verband met de grootte van de schijf, adviseren we een maximaal aantal tekens. U kunt vooraf nadenken over de tekst voor de schijf, u kunt dit echter ook overlaten aan uw nabestaanden.

Coördinaten

Wandelaars hebben vaak niet door dat ze over een (natuur)begraafplaats lopen. De graven gaan geleidelijk op in de natuur. Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te herkennen. Uiteraard blijven onze graven wel altijd vindbaar. We meten de graven nauwkeurig in aan de hand van coördinaten. Dankzij ons online register is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden. Ook zonder een boomschijf kunnen we u altijd vertellen waar de laatste rustplaats van uw dierbare is.