Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens of grafmonumenten voor. U zult hier geen zerken, grafstenen of kruizen tegenkomen. Op Zomerlanden heeft u de keuze om een gedenkteken te plaatsen in de vorm van een boomschijf. Niet alle graven op Zomerlanden hebben een markering. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om niets op het graf te plaatsen.

Boomschijf

Voor het markeren van een graf kunt u kiezen voor een boomschijf met een inscriptie. Deze wordt door ons geleverd en bewerkt. Het hout komt uit eigen bos. De inscriptie op de boomschijven maken wij, de inscriptie mag u uiteraard zelf bepalen. De houten schijf vergaat na enkele jaren. Deze gedenktekens passen goed bij een natuurgraf en symboliseren de vergankelijkheid van de mens.

Aanvraag

De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf. Wij bieden deze kosteloos aan. Indien nabestaanden de boomschijf na verloop van tijd willen vervangen voor een nieuw exemplaar, is dat altijd mogelijk. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Wanneer u graag een boomschijf op het graf van uw dierbare wilt plaatsen, neemt u contact met ons op. Eén van onze medewerkers helpt u graag op weg met de aanvraag.

Nabestaande plaatst boomschijf op graf overleden dierbare.

Inscriptie

De inscriptie op de boomschijf wordt door ons gemaakt. In verband met de beperkte grootte van de schijf, bent u gebonden aan een maximaal aantal tekens. U kunt vooraf nadenken over de tekst voor de schijf, u kunt dit echter ook overlaten aan uw nabestaanden.

Coördinaten

Wandelaars hebben soms niet door dat ze over een (natuur)begraafplaats lopen. De graven gaan geleidelijk op in de natuur. Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te herkennen. Uiteraard blijven onze graven wel altijd vindbaar. We meten de graven nauwkeurig in aan de hand van coördinaten. Dankzij ons online openbaar register is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden. Ook zonder een boomschijf is de laatste rustplaats van uw dierbare altijd vindbaar.