Begrafenis bezoeken

Een afscheid op een natuurbegraafplaats verschilt in meerdere opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf is meestal een stuk langer dan op een andere begraafplaats. Bovendien loopt u op onverharde paden in het bos. Komt u binnenkort een begrafenis bezoeken? We geven u graag een idee wat u kunt verwachten. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen voor meer informatie.

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Zomerlanden is Boonsweg 117 in Heinenoord. De meeste navigatie apps weten dit goed te vinden. Wanneer u een begrafenis komt bezoeken, parkeert u op de parkeerplaats voor de begraafplaats. De rouwauto parkeert op de oprit direct bij het ontvangsthuis.

Ontvangsthuis en ceremonieruimte

Als de familie kiest voor een ceremonie of condoleance op Zomerlanden, vindt deze plaats in de ceremonieruimte. Deze bevindt zich in het ontvangsthuis. Wij hebben hier drie toiletten – waaronder een invalidetoilet – beschikbaar.

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is een negen hectare groot natuurgebied. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van ongeveer 5 tot 15 minuten zult maken. De paden op de natuurbegraafplaats zijn niet verhard, maar goed begaanbaar. Soms is het graf wat verder van het pad vandaan. Dan wijken we af van de paden en zijn stevige schoenen aan te raden. Op een regenachtige dag kunt u gebruik maken van onze paraplu’s. De wandeling naar het graf vindt in de meeste gevallen gezamenlijk plaats in stilte.

Minder goed ter been

Tijdens uitvaarten zijn er altijd medewerkers of vrijwilligers aanwezig om te assisteren tijdens de plechtigheid en de wandeling naar het graf. Op verzoek rijdt er iemand mee in de stoet met een e-car. Hier kunt u plaatsnemen als u minder goed ter been bent. Op deze manier kunt u ook als u slecht ter been bent bij het graf komen. Een uitvaartleider geeft van te voren door hoeveel mensen hier gebruik van wensen te maken. Er is ruimte voor maximaal 3 personen. Als er meer personen gebruik van wensen te maken, rijden we een aantal keer heen en weer.