Begrafenis bezoeken

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats verschilt in meerdere opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf is bijvoorbeeld meestal een stuk langer dan op een andere begraafplaats. Bovendien loopt u op onverharde paden in het bos. We geven u graag een idee wat u kunt verwachten op Zomerlanden.

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Zomerlanden is Boonsweg 117 in Heinenoord. De meeste navigatie apps weten dit goed te vinden. Net voor het ontvangsthuis, zijn de parkeerplekken bedoeld voor de naaste familie, maar ook voor mindervaliden. De rouwauto parkeert voor het ontvangsthuis.

Ceremonieruimte

Als de familie kiest voor een ceremonie of nazit op Zomerlanden, vindt deze plaats in de ceremonieruimte. Deze bevindt zich in het ontvangsthuis. Wij hebben hier drie toiletten – waaronder een invalidetoilet – beschikbaar.

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is negen hectare groot. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van ongeveer tien minuten zult maken. De paden op de natuurbegraafplaats zijn niet verhard, dus stevige schoenen zijn aan te raden. Op een regenachtige dag kunt u gebruik maken van onze paraplu’s. De wandeling naar het graf vindt in de meeste gevallen gezamenlijk plaats in stilte. Op de terugweg blijft de familie vaak wat langer bij het graf.

Bent u minder goed ter been?

Bij de meeste uitvaarten op Zomerlanden zijn vrijwilligers aanwezig om te assisteren. Deze vrijwilligers rijden in de stoet mee met een e-car waar u kunt plaatsnemen als u minder goed ter been bent. Een uitvaartleider geeft van te voren door hoeveel mensen hier gebruik van wensen te maken.