“Ik hoop bij te dragen aan een ‘mooie’ afsluiting van een emotionele dag.”

“Dit zijn de schoonste wc’s die ik ooit heb gezien.” “Wat is het schoon. Jullie zitten hier nog maar net zeker?” Allemaal complimenten die we te danken hebben aan Claudia. Sinds de zomer van 2021 zorgt Claudia er dagelijks voor dat het ontvangsthuis er piekfijn uitziet. Ook is ze verantwoordelijk voor de catering tijdens uitvaarten en de begeleiding van onze trouwe groep vrijwilligers.

Hoe ben je bij Zomerlanden terecht gekomen?

Ik woonde nog niet zo lang in de Hoeksche Waard toen ik deze functie voorbij zag komen. Ik had er eigenlijk meteen een goed gevoel bij. Ik heb ervaring in zowel de zorg als de schoonmaak. In dit werk komt eigenlijk alles samen. Het ‘verzorgende’ en het ‘dienstverlenende’. Een fijne werkplek waar ik er op mijn manier voor een ander kan zijn.

Hoe omschrijf je jouw band met de natuur?

Ik zoek de natuur graag op. Ik houd ervan om door het bos te wandelen met mijn honden. Bij voorkeur door het Limburgse heuvellandschap of België, maar eigenlijk overal. Ik houd van de rust en ruimte die de natuur me geeft. Maar bovenal ben ik een dierenvriend. Sinds mijn jeugd omring ik me met dieren. Ik heb van jongs af aan paarden en huisdieren gehad. Dat is ook zo’n mooie bijkomstigheid van de natuurbegraafplaats; aan dieren hier geen gebrek.

Wat maakt jouw werk waardevol?

Het is betekenisvol en dienstbaar werk wat ik samen doe met een hecht team van collega’s. Het waardevolle zit hem vooral in het ‘ontzorgen’. Ik vind het fijn om rouwende families in een schoon ontvangsthuis te ontvangen en het zo comfortabel mogelijk te maken ondanks het verdriet. Tijdens een uitvaart is het mijn taak om nabestaanden zich op hun gemak te laten voelen. Ik hoop zo bij te dragen aan een ‘mooie’ afsluiting van een emotionele dag.

Geplaatst in Medewerkers aan het woord