Zondag van Waarde – Natuurvriendelijke bloemenworkshop met Fien de Graaf

Datum: zondag 18 augustus 2024 - 11.00-13.15

Van een bosje bloemen voor Moederdag, een prachtig bruidsboeket op een zomerse bruiloft of gewoon ‘zomaar’ een bosje tulpen voor de buurvrouw. Bloemen horen erbij en hebben voor velen een prominente plek in het dagelijks leven. Helaas worden veel kweekbloemen bespoten of geïmporteerd vanuit verre bestemmingen. Op Zomerlanden hanteren we een ander bloemenbeleid om de flora en fauna zoveel mogelijk te beschermen. Natuur kan op deze manier écht natuur zijn. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve methoden om met bloemwerk om te gaan.

Fien de Graaf, eigenaresse van natuurvriendelijke bloemenwinkel Kore is specialist op dat gebied. Ze vertelt u tijdens een nieuwe Zondag van Waarde graag meer over natuurvriendelijk bloemwerk. Op zondag 18 augustus bent u van harte welkom om zelf iets moois te creëren na een uitgebreide plukwandeling door het bos van Zomerlanden. Uiteraard zorgen wij dat er een lekker kopje koffie of kruidenthee voor u klaarstaat.

Programma

10.30 Inloop
11.00 Presentatie geschiedenis, gebruik en bloemencultuur
11.20 Plukwandeling op Zomerlanden
12.00 Workshop boeket samenstellen volgens korenschoof techniek
12.40 Resultaten bekijken & foto’s maken

Aanmelden & kosten

Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Daarom is aanmelden verplicht. We vragen voor deze workshop een vergoeding van €7.50. Vanwege veiligheidsredenen kunt u uitsluitend pinnen op locatie. U kunt uzelf aanmelden via onderstaand formulier. Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, dan horen we dat graag via 0186-700208 of info@zomerlanden.nl

Aanmelden bloemenworkshop

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden