Een bijzonder geschenk

Wanneer u afgelopen dagen een bezoekje heeft gebracht aan Zomerlanden, is het u vast al opgevallen. Vorige week hebben we namelijk een heel bijzonder geschenk ontvangen en een plek gegeven op de begraafplaats. Het laatste exemplaar van het zelf ontworpen én zelfgemaakte bankje van Harrie Staarink. Harrie wijdde een groot deel van zijn carrière aan goed en comfortabel zitten. Ruim 40 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar zithouding en zitgedrag. Het resultaat is een visie op ontspannen, comfortabel en verantwoord zitten; ‘natuurlijk zitten‘ die hij graag met iedereen wil delen. Het kan namelijk “echt beter”.

Zijn laatste rustplaats

Harrie bezocht Zomerlanden een aantal jaar geleden toen de natuurbegraafplaats net geopend was en koos hier zijn eigen plekje. Afgelopen jaar overleed Harrie en heeft hij hier omringd door zijn naasten zijn laatste rustplaats gevonden. Het bankje is zijn geschenk aan Zomerlanden. Daarmee is de natuurbegraafplaats een comfortabele en ‘natuurlijke’ rustplek rijker. Om even tot bezinning te komen op een zonnige lentedag. Of om even een rustmomentje te nemen na het grafbezoek van uw geliefde. We zijn erg vereerd dat we deze bijzondere herinnering aan zijn werk een nuttige plek kunnen geven.

Zeg het voort

Het was Harries laatste wens om zijn kennis met de wereld te delen. Bent u benieuwd geraakt naar het ‘natuurlijke zitten‘? Wees welkom en ervaar het zelf. Het is zelfs mogelijk om er thuis mee aan de slag te gaan. Via de QR-code op het bankje komt u direct bij het ontwerp van deze bank, zodat u ook thuis kunt genieten van een natuurlijk zitbankje.

 

Geplaatst in Zomerlanden